VOORKOM GROTE PROBLEMEN

Heb ik een datalek?

Een datalek treedt technisch gezien op wanneer “ongeoorloofde of onbedoelde toegang tot persoonsgegevens plaatsvindt.” We spreken ook van een datalek als persoonsgegevens ongewenst vernietigd, kwijt, gewijzigd of verspreid worden. Een datalek wil dus eigenlijk zeggen dat data die in huis zou moeten blijven, op straat komt te liggen. Een datalek brengt een hoop ellende met zich mee. Ze zijn er ook in verschillende gradaties. Als Google, of Microsoft met een datalek te maken heeft, dan kan het gaan om miljoenen gegevens. Maar ook een mkb-bedrijf kan met een datalek te maken krijgen.

Zorg voor een veilige website, voorkom een datalek!

Boetes kunnen oplopen tot €20 miljoen of 4% van de omzet. Afhankelijk van de ernst van de situatie bepaalt de AP hoe hoog de boete is.

Mocht je een datalek hebben, meld dit!

Je moet een datalek in sommige gevallen melden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de betrokken personen. De basisregel geldt dat je datalekken alleen moet melden als er identificeerbare individuele data van personen gelekt zijn en deze schade kunnen berokkenen. Bij schade kun je denken aan identiteitsfraude, discriminatie, maar ook financiële- en reputatieschade.

datalek voorkomen

Hoe kan ik een datalek voorkomen?

Een datalek is niet altijd te voorkomen. Maar wat je wel in de hand hebt, is dat je zorgt voor een goede informatiebeveiliging, met toegangscontrole en encryptie. Ook kun je door middel van dataminimalisatie een datalek voorkomen. Wat je niet hebt verzameld, kun je immers ook niet onbedoeld vrijgeven. En dat geldt ook voor het opschonen van je systemen. Wat je niet meer nodig hebt, kun je verwijderen. Het opleiden van medewerkers is ook van belang. Als men herkent dat ze niet op bepaalde e-mails moeten klikken of reageren, kun je soms een datalek voorkomen. En tot slot kun je er ook voor zorgen dat je voorbereid bent. Bijvoorbeeld door iemand op afstand beschikbaar te hebben die een wachtwoord of apparaat kan resetten.

Wij kunnen je website beveiligen om zo een datalek te voorkomen, wil je dat we dit voor je regelen? Neem dan gerust contact met ons op!

Leer meer over beveiliging

Meest gestelde vragen

Met onze website beveiliging bent u verzekerd van een veilige website en bent u preventief beveiligd tegen hackers. Toch gehackt? Wij lossen het voor u op.
Een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw hosting en CMS is het startpunt. Dit is slechts een klein onderdeel van beveiliging. Er zijn veel meer belangrijke aspecten waar u op moet letten. Wij nemen dit volledig uit handen, zodat u preventief beschermd bent.

U kunt bij ons kiezen voor meerdere pakketten, deze vindt u hier. Voor grote bedrijven adviseren wij het alles-in-1-pakket, waarbij wij alle zorgen uit handen nemen. Wij dragen zorg voor beveiliging, hosting, onderhoud en nog veel meer. U heeft er zelf geen omkijken naar.

Websites worden voornamelijk in WordPress gemaakt, maar werkt u liever in uw eigen cloud? Of maakt u gebruik van Amazon (AWS) of Microsoft Azure? Dit is geen probleem, wij kunnen elk systeem beveiligen. 

Het belangrijkste voordeel is dat u verzekerd bent van een veilige website tegen hackers. U heeft er geen omkijken naar, wij doen het werk en zorgen dat uw website preventief beveiligd is.
Uw website(s) preventief beveiligen met het ‘premium’ pakket. Hiermee bent u beveiligd tegen hackers en ongewenste activiteiten. Bent u toch gehackt? Wij lossen het voor u op.

    De website check is geheel vrijblijvend - Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

    website beveiligen

    Discretie en een snelle service staan voorop

    Bent u gehackt? Of wilt u controleren of uw website wel goed beveiligd is? Wij werken snel en discreet. Voor meer informatie of speciale wensen kunt u contact opnemen.